Bed and Breakfast in Callantsoog

Callantsoog en omgeving

Bed and Breakfast Callantsoog ligt op 5 minuten loopafstand van het centrum en het strand van Callantsoog. Er zijn veel activiteiten die u kunt doen of kunt bezichtigen in en vlakbij Callantsoog.

Strand van Callantsoog op 5 min loopafstand van Bed and Breakfast Callantsoog

Callantsoog

Het centrum van Callantsoog is heel gezellig. Er wordt zomers van alles georganiseerd voor jong tot oud. Zo hebben wij het 10 daagse muziekfestival met onder andere het Country Western weekend. Er zijn genoeg restaurants om heerlijk te eten, of om gezellig iets te drinken. De winkels zijn 7 dagen per week geopend. 's Zomers rijdt de kustbus de hele dag van Petten naar Den Helder voor 1,00 euro. De strandpaviljoens organiseren voor de jeugd ook dolle avonden en bieden heerlijke dagmenu's aan. Iedere woensdag is er braderie en iedere donderdag een Westfriese markt in het vlak nabij gelegen stadje Schagen. In Callantsoog, Julianadorp en Groote Keeten zijn echte oude antieke boerderijen zoals "Tante Jaantje" die je kunt bezichtigen. U kunt in Callantsoog ook fietsen huren.

Dichtbij Schagen, Den Helder en Alkmaar!

Natuurgebied van Callantsoog

Callantsoog ligt vrij centraal. U bent binnen een half uur in de nabij gelegen steden Schagen, Den Helder en Alkmaar. Op loopafstand is er het beroemde natuurgebied "Het Zwanenwater". Echt voor de mensen die rust zoeken en van de natuur willen genieten. Bij de VVV kunt u genoeg informatie krijgen voor een dagje Amsterdam, Texel, sportvissen of wandel en fietstochten. Is het een dag minder mooi weer, dan kunt u de Broekerveiling bezoeken waar u zelf de handelaar kunt zijn. Het veilinglokaal dateert nog van 1912 met de originele veilingsklok. Of het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, daar kun je ruiken, kijken, voelen hoe de Hollanders 100 jaar geleden geleefd hebben.

Huisduinen is een dorpje vlak bij Den Helder. Daar staat Fort Kijkduin, een fort uit de tijd van Napoleon. U gaat helemaal terug in de tijd als u daar rondloopt. Ook is er een zeeaquarium.

Strand

Strand

U kunt vanaf de strandpaviljoens heerlijk genieten van de zonsondergang. Op het strand is het toegestaan om te kitesurfen en te vliegeren. Ook wordt er van alles georganiseerd zoals; schatgraven, kampvuur, beachvolleybal. etc. Mocht u met de auto naar het strand toe willen, dan kunt u uw auto gratis parkeren. De kust van Noord-Holland heeft dit jaar weer de blauwe vlag gekregen voor het schone strand en het schone water waar we best trots op zijn.